Rólunk

HOMOKHÁTI ÖNKORMÁNYZATOK KISTÉRSÉGI TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE  (Rövid néven: HÖKTE)

BEMUTATKOZÁS:

 Az Egyesület 1995-ben jött létre, 12 homokháti önkormányzat és a Csongrád Megyei Önkormányzat alapításában. Később még egy Bács-Kiskun megyei és egy Csongrád megyei önkormányzat is csatlakozott hozzá, az akkori kistérségi lehatárolás szerinti feladatok ellátására, kistérségi források lehívására. 

Az Egyesület LEADER tevékenységének keretében LEADER Helyi Akciócsoport (továbbiakban: HACS) címet nyert el, melyhez alapfeltétel volt a tagság bővítése. A LEADER HACS működési területe leszűkült a Mórahalmi járásra. (A 2017-2013-as ciklusban a Kisteleki kistérség is ide tartozott.). Jelenleg a Mórahalmi járás 10 településének önkormányzata, 10 civil szervezete, és 10 vállalkozása alkotja, ezek összesen a Helyi Fejlesztési Stratégia (továbbiakban HFS) 30 tagú HFS Döntéshozó Testületét (HFS-DT) alkotják. Az Egyesülete a korábbi strukrájából adódóan még 4 nem Mórahalm Járásból származó önkormányzat egészíti ki, a Csongrád Megyei Önkormányzat kilépett.

 AZ EGYESÜLET ÁLTALÁNOS CÉLJA:  Tanyás térségek településeinek vidékfejlesztési eszközökkel történő fejlesztése.

SPECIÁLIS FELADATA:  LEADER Helyi Akciócsoportként a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiában (HFS) meghatározott LEADER fejlesztések cselekvési tervének kidolgozása, LEADER felhívások megjelentetése, pályáztatása. 

 

Csatolt iratok:
Megtekinti az iratot (HÖKTE taglista.pdf)HÖKTE taglista.pdf[ ]

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás